Coronavirus en internationale werving

De huidige coronaviruspandemie heeft de manier van werken voor veel bedrijven over de hele wereld tijdelijk veranderd. Als bedrijf dat actief is in de internationale wervingsindustrie is de impact van het Coronavirus ook Workwide Group niet ontgaan. Daarom delen we in dit artikel inzichten en informatie over de huidige situatie in onze markt en hoe dit jouw kansen op het vinden van een baan via onze vacaturesites kan beïnvloeden. 

Coronavirus en jouw internationale carrière mogelijkheden

Hoe reageren bedrijven op het Coronavirus en het aannemen van personeel uit het buitenland? Coronavirus

Vanwege de huidige Corona situatie hebben een aantal van onze werkgevers besloten om tijdelijk te stoppen met het werven van talent uit het buitenland. Hierdoor zul je de komende tijd waarschijnlijk minder vacatures op onze vacaturesites zien. Het is op dit moment namelijk nog ingewikkeld voor de werkgevers om geschikte startdata voor deze banen te vinden. Enkele bedrijven zijn nog open, maar verwachten binnenkort ook te sluiten.

Er zijn echter veel werkgevers die nog steeds aan het werven zijn. Een aantal werkgevers proberen momenteel zelfs om nieuwe werknemers te werven door thuiswerk banen op te zetten. Bedrijven over de hele wereld proberen zakenreizen zoveel mogelijk te reduceren en thuiswerken te stimuleren. Dat is ook precies waarom je de komende periode een stijging in het aantal thuiswerk vacatures op onze vacaturesites zult zien.

Wat kunnen werkzoekenden op dit moment en in de nabije toekomst verwachten?

Aangezien veel landsgrenzen gesloten zijn en veel werkgevers niet zeker weten hoe de situatie in de nabije toekomst zal zijn, kunnen ze ons momenteel geen tijdsbestek geven waarin ze hun internationale werving weer willen oppakken. Zoals hierboven genoemd is, gaan veel werkgevers echter door met hun wervingsproces en het voeren van sollicitatiegesprekken via Skype en andere videoconferentie hulpmiddelen. Het is alleen niet waarschijnlijk dat werkzoekenden binnenkort een baan in het buitenland en een startdatum krijgen aangeboden.

We zijn ons ervan bewust dat de manier waarop we werken hoogstwaarschijnlijk op de lange termijn zal veranderen als gevolg van de maatregelen die worden genomen betreffende het Coronavirus. De toenemende behoefte aan flexibele arbeidsmogelijkheden en de ecologische impact die reizen met zich meebrengt in combinatie met deze aanpassingen zal de standaardisering van thuiswerk banen versnellen. Deze thuiswerk banen zijn erg populair in onze community, omdat velen van jullie een internationale levensstijl hebben waarin het maken van veel reizen vaak voorkomt en waarvoor soms flexibele arbeidsmogelijkheden nodig zijn. Wij van Workwide Group plaatsen al bijna twee jaar meertalige thuiswerk banen op onze vacaturesites en omdat de populariteit van thuiswerk banen al is toegenomen, verhoogt Workwide Group nu haar inspanningen om thuiswerk banen op al onze vacaturesites te promoten. We verwachten dan ook dat het aantal thuiswerk banen de komende weken zal toenemen dus probeer op de hoogte te blijven via onze job alert of e-nieuwsbrief.

Dus als je geïnteresseerd bent in een thuiswerk baan, aarzel dan niet om te solliciteren op deze veilige en flexibele thuiswerk mogelijkheden!

Vergeet bovendien niet om onze vacaturesites dagelijks te checken, want er zullen nog veel meer inspirerende thuiswerk banen verschijnen!

Hoe wij je op de hoogte houden

Aangezien we de gezondheid en het welzijn van onze werkzoekenden en klanten altijd voorop zullen stellen, willen we altijd zeker weten dat de werkomgeving voor al onze werkzoekenden en klanten veilig en gezond is.

Om op de hoogte te blijven van de actuele situatie hebben we nauw contact met onze klanten betreffende de Corona situatie en halen we de vacatures die momenteel niet open staan vanwege de pandemie van onze vacaturesites. Op deze manier kunnen we onze werkzoekenden zo goed mogelijk informeren en adviseren. Aarzel daarom ook niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt over het Coronavirus en werken in het buitenland. We zijn er om je te helpen en je in deze periode te begeleiden. Je kunt contact met ons opnemen via e-mail (info@workwidegroup.com) of door ons een bericht op social media te sturen.

Om je op de hoogte te houden van de actuele situatie omtrent het Coronavirus in elk land, hebben we een functie ontwikkeld die de bevestigde Corona gevallen weergeeft in onze vacatures. Vanaf nu kun je onderaan elke vacature het aantal geïnfecteerde en genezen mensen in elk land zien.

Het proces

Zoals hiervoor genoemd is, heeft het Coronavirus een enorme impact op bedrijven en de wervingsindustrie is hier ook zeker niet immuun voor. Terwijl regeringen doorgaan met het invoeren van maatregelen om de verspreiding van het virus te vertragen en de beste manieren om het te bestrijden promoten, zijn bedrijven genoodzaakt zich snel aan te passen aan de situatie om te overleven. Dit aangezien de situatie het arbeidslandschap en de wervingsprocessen voor altijd kan veranderen.

Deze bedrijven houden zich momenteel bezig met het aanpassen en onderzoeken van hun wervingsprocessen. Voor veel bedrijven is dit een grote kans om alle fasen in het proces die nog niet digitaal zijn, te digitaliseren. We verwachten dat bedrijven zullen experimenteren met virtuele hulpmiddelen voor sollicitatiegesprekken. Wanneer een fase niet gedigitaliseerd kan worden, zullen bedrijven proberen om deze stap uit hun wervingsproces te halen. Desalniettemin, wanneer een bedrijf nog steeds persoonlijke sollicitatiegesprekken moet voeren, zullen er maatregelen worden genomen zoals het bewaren van voldoende afstand tijdens het gesprek, het wassen van handen en het gebruik van desinfecterende middelen voor en na het sollicitatiegesprek. Tevens zullen begroetingen met persoonlijk contact worden vermeden.

Bovendien verwachten we dat traditionele introductieprogramma’s langzaam zullen veranderen in virtuele introductieprogramma’s. Dit betekent dat introducties voor nieuwe medewerkers steeds meer op virtuele kanalen te vinden zullen zijn en belangrijke informatie zal worden opgenomen en verspreid via videoconferentie hulpmiddelen zoals Zoom of Skype. Ook zullen IT-teams steeds meer laptops klaarmaken en naar de huizen van de nieuwe medewekers versturen.

We vinden het belangrijk om je in deze periode te informeren en je op de hoogte te houden zodra we mogelijke veranderingen in de internationale wervingsmarkt ontdekken. Voor nu raden we je graag aan om onze vacaturesites te blijven checken, aangezien we deze de komende weken zullen updaten met meer thuiswerk vacatures. Tot slot wensen we jullie allemaal goede gezondheid toe, samen kunnen we de verspreiding van het Coronavirus stoppen!