Skype interview bij het zoeken naar een job in het buitenland

Een sollicitatiegesprek verloopt anders via Skype dan face to face. Je zal merken dat het moelijker is om je emoties uit te drukken, in te spelen op de vragen en dat storende elementen, zoals slechte verbindingen, het gesprek kunnen bemoeilijken. Om toch een goed interview af te leggen, vind je hieronder wat tips van een recruiter.

Voor het gesprek:

  1. Zorg dat er duidelijke afspraken werden gemaakt

Het is al ontelbaar keer gebeurd dat een afspraak wordt vastgelegd om “1PM” maar dat er een tijdsverschil tussen de 2 landen zit. Één van de partijen gaat dus op het foute uur aanwezig zijn. Controleer dit dus zeker op voorhand!

Vraag ook op voorhand in welke taal het gesprek zal gevoerd worden. Het kan best zijn dat je voor een Nederlands sprekende job in Malta, toch een Engelstalige recruiter aan de lijn krijgt, ook al zal je tijdens je werk nooit een woord Engels spreken.

Zorg dat je je gesprekspartner zijn Skypenaam ook hebt. Zo kan je al op voorhand een connectieverzoek sturen en kan je met een gerust hart het gesprek beginnen.

  1. Controleer de connectie voor het gesprek.

Je moet geen doorgewinterde IT’er zijn, maar bekijk even hoe snel je internet is. Via een speedtest kan je online meten of je al dan niet een goede internet verbinding hebt.

Zorg dat Skype geïnstalleerd en geüpdatet is. Je kan ook gebruik maken van de webversie of de mobiele app (IOS/Andoid).

  1. Bekijk informatie over het bedrijf, je gesprekspartner en de job

Het lijkt vanzelfsprekend maar surf eens naar de site van je toekomstige werkgever. Zo weet je wat zij doen en op de ‘careers page’ kan je mogelijk ook wat info vinden over de loonvoordelen en werkomstandigheden.

Je gesprekspartner kan je makkelijk even bekijken via Linkedin. Zo krijg je een idee met wie je gaat praten. Het is niet aan te raden om tijdens een gesprek in te gaan op persoonlijke info die je te weten bent gekomen. Je zal merken dat een gezonde interesse in het bedrijf, wonderen kan doen voor je sollicitatie.

Het gesprek zelf:

  1. Het Skypegesprek beginnen, gebeurt meestal met een vraag of de connectie goed is. Zo is het ijs ook al meteen gebroken. Indien er ruis is of je verstaat de andere persoon niet goed, zorg dan dat je dat onmiddellijk meedeelt. Niets is zo vervelend dan een vraag niet te verstaan.
  2. Er zijn heel wat standaardvragen te vinden op het internet en vanzelfsprekend wijken deze niet zoveel af van een gewoon gesprek. Je kan je dus verwachten aan een vraagje om wat meer over jezelf, je studies, interesses en werkverleden te vertellen. Wees zo eerlijk en volledig mogelijk.
  3. Als je naar het buitenland verhuisd is dat een risico voor de werkgever. De grootste uitdaging voor hen is dan ook om te achterhalen of je wel effectief zal komen en zal blijven. Dit is ook meteen jouw grootste sterkte. Vertel de reden waarom jij wilt verhuizen. Het kan zijn dat je een nieuwe kans wilt wagen, het slechte weer beu bent of gewoon avontuurlijk ingesteld bent. Eens je dit hebt verteld, kan je aanvullen met een aanknopingspunt waarom je ook zeker komt/gaat blijven. Bijvoorbeeld: familie woont er al, al in contact met vastgoedmakelaars, partner heeft al een baan gevonden,… Het zijn allemaal voorbeelden die de rekruteerder zullen overtuigen dat jij ook effectief zal verhuizen.
  4. Vraag naar de sollicitatieprocedures: het ene bedrijf doet er veel langer over dan het andere om een nieuwe werknemer aan te werven. Je zal merken dat er soms enkele gesprekken vooraf gaan aan een nieuwe aanwerving. Geef je beschikbaarheden dan ook meteen door zodat de planning voor eventuele volgende gesprekken vlot kan verlopen.

Wanneer het volledige proces hebt doorlopen en je bent effectief aangeworven, kan je vragen of ze wat verhuistips hebben. Veel bedrijven hebben een uitgebreide brochure vol met informatie over je toekomstige werkplaats en land.