Voorbeelden van vragen op een sollicitatiegesprek

Het leven van een werkzoekende gaat niet over rozen. Je moet je continu bewijzen en antwoord geven op vragen zoals “waarom ben jij beter dan de andere kandidaten?”. Het is belangrijk dat jij opvalt in de grote massa sollicitanten en met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Je goed voorbereiden op een sollicitatiegesprek is dan ook essentieel. Maar welke gekke, rare en moeilijke vragen kun je dan zoal tegenkomen op gesprekken. En welke vragen hoef je niet te beantwoorden? Wij vertellen je hier graag meer over in dit artikel.

Gekke, rare en moeilijke vragen

Soms bedenken aanwervers de gekste vragen. Hierbij is vaak geen goed of fout antwoord mogelijk. Het doel van dergelijke vragen is meer om te kijken hoe jij bent en hoe je zal reageren in specifieke situaties. Aan de hand daarvan kan worden geconcludeerd of je de functie al dan niet aankunt. Een voorbeeld van een gekke vraag, of eigenlijk een opdracht, is om te laten zien hoe jij een koelkast aan een Eskimo zou verkopen. De truc hierbij is natuurlijk dat je een onmogelijke opdracht uitvoert omdat een Eskimo natuurlijk geen koelkast nodig heeft. Of laat mij eens zien hoe je deze pen zou verkopen. Misschien gaat het de aanwervers niet eens zo zeer om de uitvoering van de opdracht of de inhoud van het antwoord op de vraag. Het kan de aanwervers ook gaan op hoe je reageert op zo’n gekke vraag of opdracht. Schrikt het je af, of reageer je ontspannen of met humor? Soms gaat het bij een interview ook om hoe je op een bepaald antwoord bent gekomen, om je inzicht of je analytisch vermogen bijvoorbeeld.

Vragen waar je geen antwoord op hoeft te geven

Het staat bedrijven vrij om alle vragen te stellen waar ze tijdens en sollicitatiegesprek antwoord op willen hebben. Maar aan de andere kant ben je niet verplicht om op alle vragen antwoord te geven. Natuurlijk heb je die keuze altijd, maar bij sommige vragen hoef je echt geen antwoord te geven. Kort gezegd mag een werkgever geen vragen stellen over je privésituatie. Dit betekent dat je hier geen antwoord op hoeft te geven. Heel zwart wit gezegd gaat het een werkgever helemaal niets aan of jij en je partner nog een kinderwens hebben en of er dan een toekomstig zwangerschapsverlof aan zit te komen. In het verlengde hiervan mag een werkgever ook niet vragen of je al zwanger bent en dus ben je ook niet verplicht om dit zelfs te melden. Natuurlijk verdient het wel de schoonheidsprijs om een zwangerschap wel te melden, al hoeft dit natuurlijk niet direct bij het eerste gesprek. Ook over je gezondheid mogen geen vragen gesteld worden, idem voor je ziekteverzuim bij de vorige werkgever. Heb je te maken met een bepaalde ziekte, een lichamelijke of geestelijke aandoening waar je bij je werkzaamheden in meer of mindere mate door gehinderd wordt, is het wel zo netjes om dit bij de werkgever aan te geven. Hij of zij kan hier dan rekening mee houden en de werkplek waar nodig aanpassen. Aan de andere kant kan die eerlijkheid ook in je voordeel werken. Een werkgever kan hieruit halen dat je eerlijk en betrouwbaar bent.

Wat je ook tegenkomt qua vragen tijdens een sollicitatie, probeer er spontaan op te reageren. Zie het als een leermoment, een ervaring die je meeneemt naar volgende gesprekken wanneer je voor deze sollicitatie wordt afgewezen. Vooral bij de grote en internationale bedrijven kunnen sollicitatiegesprekken wel bijzonder zijn. Het interview voor grote bedrijven steekt heel anders in elkaar dan de gesprekken voor kleinere bedrijven. Lees je in op het specifieke bedrijf en ga het gesprek met een open en professionele houding in!

Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ontvang je nog meer tips en nieuws over solliciteren bij internationale bedrijven.